Ondernemerstips: van pessimisme naar optimisme

Gepubliceerd op 21 oktober 2024 om 16:46

3 tips om ‘pessimisme om te zetten in optimisme’ en je leven, je team en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen

Ondernemers Tips: Van Pessimisme naar Optimisme

3 tips om ‘pessimisme om te zetten in optimisme’ en je leven, je team en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen

  1. Je fysieke omgeving:
    De invloed van je fysieke omgeving op je mentale gesteldheid wordt vaak onderschat. Denk aan de muziek waar je naar luistert, de kleuren op je muren, de verlichting in je kantoor—elk detail kan je stemming en productiviteit beïnvloeden. Een rommelige, donkere ruimte kan het gevoel van stress en pessimisme versterken, terwijl een heldere en goed georganiseerde ruimte je kan inspireren en optimisme kan aanwakkeren.

Het bekende gezegde "Als er iets mis kan gaan, zal het dat ook doen" kan een destructieve kracht hebben als het je visie op de wereld beïnvloedt. Vervang het door een proactieve houding: "Als er iets mis kan gaan, los het op!" Klagen helpt je niet vooruit, actie wel.
Je kunt de toekomst vormen door zelf de touwtjes in handen te nemen: "De beste manier om de toekomst te voorspellen is door hem zelf te creëren!" En onthoud: "Als je denkt dat iets onmogelijk is, dan is het dat... voor jou."

  1. Wat je kijkt en leest:
    We leven in een wereld waar nieuws vaak gefocust is op negatieve gebeurtenissen. Van moorden tot economische crisissen—het lijkt alsof er altijd iets misgaat. Maar weet je waarom dit zo is? Het nieuws triggert een diep ingebakken deel van onze hersenen, de amygdala, dat ons waarschuwt voor gevaar. Het resultaat: we worden vaak angstig en pessimistisch, zelfs over dingen die ons persoonlijk niet direct raken.

Interessant genoeg wijst onderzoek uit dat slechts drie minuten negatief nieuws de kans op een slechte dag met 27% verhoogt. Wil je echt constant blootgesteld worden aan al die ellende? Of wil je liever je geest vullen met inspiratie, doorbraken en positieve ontwikkelingen die elke dag plaatsvinden?

Je informatiedieet is net zo belangrijk als je fysieke dieet. Zorg dat je jezelf voedt met nieuwsbronnen en media die gericht zijn op vooruitgang, innovatie en oplossingen. Je zult merken dat je blik op de wereld verandert, waardoor je kansen ziet en optimisme cultiveert in plaats van vast te zitten in negativiteit.

  1. Met wie je tijd doorbrengt – Jouw community:
    Je hebt het vast wel eens gehoord: “Je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt.” Dat is geen loze uitspraak. De mensen om je heen bepalen in sterke mate je mentaliteit, houding en energie.

Wil je meer positiviteit in je leven? Omring jezelf met positief ingestelde mensen. Wil je een gezondere levensstijl aannemen? Breng tijd door met vrienden die sporten en gezond leven. Studies tonen aan dat het hebben van een gelukkige vriend de kans op jouw eigen geluk met maar liefst 25% vergroot.

Sta je op het punt een grote verandering in je leven te maken, zoals het starten van een eigen bedrijf? Kijk dan goed naar je netwerk. Ben je 45 jaar of ouder en overweeg je een winstgevend eigen bedrijf te starten? Dan is de VVF-filosofie van UNITEDSTARTERS iets voor jou. Het staat voor Vitaliteit, Vrijheid en Fortuin, en kan je helpen een nieuwe weg in te slaan vol energie en ondernemerschap.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.