de jonge advertentieman

Gepubliceerd op 22 augustus 2024 om 20:13

Mijn Werk Is Mijn Hobby

Vandaag wil ik graag vertellen hoe ik ben begonnen met mijn onderneming. Ik was 13 jaar oud en zat in de eerste klas van wat nu het atheneum heet. Mijn ouders hadden een textielwinkel. Het was kort na de Tweede Wereldoorlog, en iedereen was druk bezig met de wederopbouw. Mijn moeder vroeg zich af hoe we extra omzet konden genereren in de periode voor Kerstmis. Ik kwam op het idee om een speciale aanbieding te doen met korting en een extra cadeau. Dit werd mijn eerste advertentie, die ik schreef voor het plaatselijke parochieblad.

De actie duurde slechts een paar weken, maar het was een groot succes. We verkochten in deze periode aanzienlijk meer dan normaal. Op dat moment droomde ik ervan piloot te worden, maar dat bleek later onmogelijk omdat mijn ogen niet voldeden aan de eisen van de keuring. Onbewust had ik met deze actie twee dingen aangetoond: a) dat je gewoon moet beginnen, en b) dat ik later nog vele advertenties voor mijn bedrijven zou schrijven.

Ben je nu 45 jaar of ouder en denk je eraan een eigen bedrijf te starten? Sta dan eens stil bij de wensen die je vroeger had en die misschien zijn verdrongen door verplichtingen zoals "de schoorsteen moet wel roken." Misschien is dit het moment om een plan voor de toekomst te maken. Een goed plan vereist voorbereiding en discipline bij de uitvoering.

Duizenden mensen hebben werk, maar zouden eigenlijk iets anders willen doen. Nu is het juiste moment om de voorbereidingen hiervoor te treffen. Persoonlijk heb ik altijd een goede 'engelbewaarder' gehad en heb ik kunnen doen wat ik graag deed. Op latere leeftijd heb ik mijn vliegbrevet gehaald in de VS en later in Duitsland. Deze droom van 20 jaar kon uiteindelijk worden gerealiseerd. Soms duurt het lang, maar zoals Churchill zei: "Never give up, never, never."

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.