Ruilhandel in de VVF-Community

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 om 19:56

Ruilhandel in de VVF-community van UNITEDSTARTERS

UNITEDSTARTERS streeft ernaar een ecosysteem te bouwen dat gebaseerd is op een hechte community van minimaal 1000 startende ondernemers in de leeftijdsgroepen 45, 55 en 65 jaar. We geloven dat ons systeem, zodra het een kritische massa van leden bereikt, levensvatbaar is en zelfstandig kan groeien.

Doelstelling
Onze intentie is om onderlinge contacten tussen leden te bevorderen en het sluiten van deals te stimuleren.  Een uniek kenmerk van de VVF-community is het gebruik van ruilhandel als centraal mechanisme.

Het VVF-systeem
Iedereen die zich aanmeldt als lid van de VVF-community ontvangt gratis 100 VVVF-participaties, elk met een waarde vergelijkbaar met één euro. Deze VVF-participaties fungeren als een FAIRTRADE-middel binnen de gemeenschap, bedoeld voor de uitwisseling van digitale producten.

Gebruik van VVF
Toepassingen: VVF kan uitsluitend worden gebruikt door leden voor het kopen of verkopen van digitale producten. Fysieke producten vallen buiten dit systeem.
Marktplaats: Producten kunnen worden aangeboden via onze binnenkort te lanceren MARKTPLAATS. Leden kunnen tot 3 producten gratis plaatsen, met de mogelijkheid om meer producten tegen betaling aan te bieden. Ook is het mogelijk om producten te zoeken die te koop worden aangeboden.

Voorbeeld van een Digitale Transactie in VVF
Meneer A biedt een boekhouddocument in Excel-formaat te koop aan. Meneer B koopt dit document voor 30 VVF. Na de transactie ontvangt meneer A het document via e-mail en wordt zijn VVF-saldo verminderd met 30, waardoor hij nog 70 VVF overhoudt. Meneer B heeft nu 130 VVF, die hij kan gebruiken om andere digitale producten binnen de community te kopen of een deel ervan gratis kan geven aan een collega. Hij kan bijvoorbeeld een deel van zijn VVF gratis geven aan een collega, die hij bewondert voor werk dat de collega in de community heeft gedaan of doet.

Regels voor handel in VVF
1. Startkapitaal: Elk lid ontvangt bij aanmelding gratis 100 VVF
2. Beperkingen:
*  Bij aankopen van digitale producten met een waarde tussen €100 en €300,
    kunnen maximaal 100 VVF worden ingezet. Het restant moet contant worden verrekend.
*  Een aankoop van €300  betekent een effectieve korting van 33% op de originele prijs
*  Een aankoop van€200 komt neer op een korting van 50%.

VVF-participaties
*   VVF-participaties zijn persoonlijk en
     kunnen alleen gebruikt worden voor digitale transacties binnen de community.
*  De community is open zowel voor particulieren als bedrijven.

Bovenstaand is een concept bedoeld voor de doelgroep van UNITEDSTARTERS. Binnenkort zullen we beginnen met een pilot programma om de werking te testen en verbeterpunten te identificeren. Voor leden komt er de mogelijkheid om feedback te geven over het platform en de ruilhandel, zodat we continu kunnen aanpassen.
Organisaties die de filosofie van UNITEDSTARTERS aanhangen kunnen zich nu al melden, indien ze een samenwerking met ons ambiëren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.